Preskoči na glavni sadržaj

Nisam Sherlock, ali znam...

Nisam Sherlock, ali moj posao je da znam šta drugi ljudi ne znaju
Pojavili smo se bez identiteta. Bez ikakve naše odluke, bez našeg izbora da li želimo. Da li je to fer? Uff.. ne bih udarao na savršenstvo više sile, ali samo se pitam. Drugi su maštali o nama, uspostavljali nam planove, primjenjivali želje. Legitimno, ali nelogično.

Dobro, izglavi se nekako iz najljepše posteljice u najsnažniji tim mentalnih intelekta. Svi u bijelom, obavljaju svoj posao, valjda. Nisam siguran, ali imao sam osjećaj kao da ih već poznajem. Tamo negdje, davno, kad su saopštili da sam žensko. Uvjerili me da nemaju pojma. Nažalost, ne sjećam se. Ali znam.
Eto odmah od početka nismo mogli utjecati, zato i biva veliki rizik da sve bude naopako. Jedini izbor koji smo imali, plači koliko hoćeš.

Ne mrzim da te vidim kako plačeš. Ali ako ćeš iskreno, jedva čekam to.
... ove tri tačke predstavljaju besmisleno razdoblje, jer su upravljali sa nama. Vrijeme bura, a ja mijenjam oči. Postadoše kao pravljene po mojoj svrsi. Oko mene su brojevi, redovite kombinacije, simboli, pokoji osjećaj i vizija pobjede. Sklonio se od nametnutuh želja drugih, ubrizgavanja njihovog osjećaja, sada sam ubrizgao sebe u sebe. 
Bolje je da naučite mudrost odmah, nego kasnije
Uhvatio sam sebe za dušnik i prijetio sam sebi. Promijeni univerzum i kontroliši um. Mislim se, to je nemoguće. Mislim još, zašto ne. U pokušajima da pokušam, naletih na par slabomentalnih idealista. Zahtjevaju da budu klijenti, a nemaju pojma zašto to žele. Uvidjeh to kao prvi koncept ostvarivanja.
Tražite mene, a ja nisam tražio vas. Opet nametnuto nešto. Podmetnuto.
Itekako ima smisla, budi pametan. I bez pokazivanja
I tako sam sebi priznah certifikat manipulatora koji je obuhvatao otkrivanje bijednih pokušaja laži, ovih bolesno-mentalnih sa vlastitim izborom. Upoznah život, a nisam SHERLOCK.

Vjeruj... to možeš i ti.

Izvori:
https://glocalizedhr.wordpress.com/2016/12/24/7-leadership-lessons-you-can-learn-from-sherlock-holmes/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pozitivna kritika ljubavi

Javljam se dobrovoljno u svrhu zauzimanja subjektivnog viđenja tog nevjerovatnog doživljaja. Mnogi su pokušavali, pokušavaju, stvoriti sliku agresivnog, bespotrebnog i problematičnog stadija - ljubav. A sve to na osnovu svog doživljaja kojeg nisu sposobni pretvoriti u suptilni gest. Dotaći se onih trenutaka za koje ne postoji način da se opišu. A ako ih nije bilo, molim vas da odstupite, vi ne znate šta je taj čin. Ne širite lažnu bakteriju.

Kad si obuzet onim suptilnim, kad doživiš svaki vid onog što čini jedan sistem ljubavi, onda i svaki doživljaj patnje, neslaganja, nekreativnog početka, svega onog što je nekad bilo užasno ili samo se tako čini, odbaciš tamo negdje i pretvoriš u ogromno iskustvo koje ne bih nikada mijenjao. 
Bio je to neočekivajući spreman ponedjeljak za početak. Pretrpan dokumentacijom oko samog fakulteta i bezobavezne aktivnosti, neminovno pogledah u mobitel koji je bio tik uz mene. Bio je juli, naknadno zaključih da je bio deseti, jer prije nisam imao razloga d…

To nije dio mog' bića, ali jeste dio moje realnosti

... i onda se desi. Prevrćeš osjećanja, sastavljaš nerealne kritike, podižeš sebe i sve to da bi opravdao tu vezanost.  Da bi opravdao čak i ono što je daleko od toga. Daleko od lacivnosti, ali itekako tik vlastite želje. Upravo zbog toga i ostvarenja iste, izaberemo put sa latentnim skretanjem. Ne dozvoljavamo željama da budu ispred nas kako ih ne bi ugrozili, a nismo ih ni počeli ostvarivati. Tako biva kad se život osloni na vas, a vi očekivali da se oslonite na život. Od tada ništa nije isto, osim tog' što dišem i hodam. Ali ne žalim se, to radim kao profesionalac.

Sve je i suviše čudno da ni sam ne znam kakav je bio početak. Probudite se, a oko vas gomila istih ljudi. Ma ne, nisu isti. Nego u ovoj blesavoj glavi kao da se dešava rat, pa u svoj toj borbi i preživljavanju razmišljate kako će vas neko dočekati raširenih ruku, pa i ako nemate nikog. Da stvar bude zategnutija, imam nekog da me čeka. I ako ne preživim taj prokleti rat, proizvest ću iskušenje i bol. To nije dio mog b…