Preskoči na glavni sadržaj

Rizik, a ljubav

Senada? - Senada mi je jaran - Čuuuj, jaran. Ne more to tako. Muško i žensko ne mogu biti jarani. Il' su familija il' nisu ništa. (Ovo malo duše)
 Dok još nismo znali pertle vezati, imali smo dovoljno godina da imamo samo prijatelje. Jednostavno, nismo poznavali ni zamišljali da postoji neki drugi način odnosa sa drugima. Nismo bili praćeni nikakvom strasti niti rizikom da se desi. Koristili smo samo osjećanja igre bez ikakvog vezivanja, odnosno umjerenog vezivanja. Kako smo prolazili razne problemčiće, itekako su nam bili potrebni. Pogotovo neki ženski prijatelj koji će te, vjerovatno, bolje razumjeti. Sve se to ostvarivalo, nekontrolisanim druženjem. Osmijehom uljepšaš njen život, a ona ti uzvrati na još puno ljepši način.
Naprosto, to je ljubav. Priznali ili ne. Ljubav za koju nismo znali da postoji
Danas. Koliko god smatrali da je drugačije vrijeme, drugačiji način konteksta u svakom slučaju, ljudi još uvijek imaju ista osjećanja, iste nagone i strasti, još uvijek imaju cilj da budu sretni. Nikada se ljubav ne može izgubiti, bez obzira na uslove i život. Shodno tome,  remetim mišljenja drugih sa namjerom da neke stvari sagledaju, a ne samo prihvate. Život je projektovan, konstruisan po jasnim pravilima.
Sve ima svoj par. Svaka životinja traži ishranu u drugoj. Svako je žrtva, ali i kontra. Nema potrebe rizikovati, jer pod rizikom već živiš
 Nema baš svako sposobnost da kontroliše emocije drugih, ne uzimajući u obzir stručna lica. Koliko god smatraš da se ne možeš prepustiti osjećanjima preko prijateljstva, to ne možeš znati za tog/tu pored sebe. Tjeram te da shvatiš. Dovoljno je da nekog' od vas uhvati nedefinisana vezanost, i bez izbora stvari se mijenjaju. Mijenjaju u pravcu, ili rušenja postojećeg prijateljstva ili stupanja u veće dubine. Kako god, možda to nije greška. Ako ti to izgleda zanimljivo, prepusti se.
Da bi izbjegao emocije, moraš izbjeći život. A život, nema logike da se izbjegava. Što znači, da bi izbjegao emocije, moraš izbjeći rizik. A rizik, itekako ima logike da se izbjegava
... Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pozitivna kritika ljubavi

Javljam se dobrovoljno u svrhu zauzimanja subjektivnog viđenja tog nevjerovatnog doživljaja. Mnogi su pokušavali, pokušavaju, stvoriti sliku agresivnog, bespotrebnog i problematičnog stadija - ljubav. A sve to na osnovu svog doživljaja kojeg nisu sposobni pretvoriti u suptilni gest. Dotaći se onih trenutaka za koje ne postoji način da se opišu. A ako ih nije bilo, molim vas da odstupite, vi ne znate šta je taj čin. Ne širite lažnu bakteriju.

Kad si obuzet onim suptilnim, kad doživiš svaki vid onog što čini jedan sistem ljubavi, onda i svaki doživljaj patnje, neslaganja, nekreativnog početka, svega onog što je nekad bilo užasno ili samo se tako čini, odbaciš tamo negdje i pretvoriš u ogromno iskustvo koje ne bih nikada mijenjao. 
Bio je to neočekivajući spreman ponedjeljak za početak. Pretrpan dokumentacijom oko samog fakulteta i bezobavezne aktivnosti, neminovno pogledah u mobitel koji je bio tik uz mene. Bio je juli, naknadno zaključih da je bio deseti, jer prije nisam imao razloga d…

To nije dio mog' bića, ali jeste dio moje realnosti

... i onda se desi. Prevrćeš osjećanja, sastavljaš nerealne kritike, podižeš sebe i sve to da bi opravdao tu vezanost.  Da bi opravdao čak i ono što je daleko od toga. Daleko od lacivnosti, ali itekako tik vlastite želje. Upravo zbog toga i ostvarenja iste, izaberemo put sa latentnim skretanjem. Ne dozvoljavamo željama da budu ispred nas kako ih ne bi ugrozili, a nismo ih ni počeli ostvarivati. Tako biva kad se život osloni na vas, a vi očekivali da se oslonite na život. Od tada ništa nije isto, osim tog' što dišem i hodam. Ali ne žalim se, to radim kao profesionalac.

Sve je i suviše čudno da ni sam ne znam kakav je bio početak. Probudite se, a oko vas gomila istih ljudi. Ma ne, nisu isti. Nego u ovoj blesavoj glavi kao da se dešava rat, pa u svoj toj borbi i preživljavanju razmišljate kako će vas neko dočekati raširenih ruku, pa i ako nemate nikog. Da stvar bude zategnutija, imam nekog da me čeka. I ako ne preživim taj prokleti rat, proizvest ću iskušenje i bol. To nije dio mog b…